ghana_suklaa1Eihän sen itse asiassa pitäisi olla mikään uutinen, koska Ghana on yksi maailman suurimmista kaakaontuottajista, mutta yleensä raaka-aineen lähtömaata ei kerrota, vaan kotimaaksi kerrotaan se maa, jossa prosessin viimeinen vaihe on tehty. Muistelen itse asiassa, että esimerkiksi Fazer ei taannoin edes suostunut paljastamaan suklaidensa raaka-aineiden alkuperämaita liikesalaisuuksiin vedoten.

Tässä tapauksessa kyse on tanskalaisen Anthon Bergin suklaasta, joka on tehnyt sarjan ’Chocolate Origins’ ja eteeni siis tuli sarjan osa Ghana. Paketissa on kuvailtu kyseistä suklaata kuin viiniä. Tässä vapaamuotoinen käännös pakkauksesta löytyästä suklaan kuvauksesta: Suklaa on kauniin punertavan ruskeaa. Se on tehty ghanalaisista kaakaopavuista ja yllätyksenä mukana on paahdettuja kookosrakeita. Tällä ghanalaisella Forastero-kaakaopavulla on hyvin tunnistettava makuprofiili jollaista ei löydy muista afrikkalaisista kaakaopavuista. Maku on pyöreä, mieto ja kukkainen. Kookosrakeet täydentävät tekemällä kaakaon mausta vahvempaa jättäen miellyttävän jälkimaun, jossa tuntuu vaniljaa ja makeaa suklaata.

Ei muuta kuin herkuttelemaan 🙂